2+0 Sedir Fidanı Tüplü

2 yaşında tüplü fidanlarımızdır. 
 
Türkçe Adı : Sedir
 
Cedrus Sedirler bitki dünyasının en görkemli örneklerinden biri olarak görülür. Çok hızlı büyürler, Toprak ve iklimle ilgili çok aşırı gereksinimleri bulunmaz
Cedrus Atlantica Aurea
H. 1,50-2 m. , B 10-12 m. Piramit yapısı özellikle gençken çok bozuktur. ilk yaşlarda sarı sonra yeşillenen ibreleri bulunur. Cedrus Atlantica Auera Yavaş gelşir.
 
Cedrus Atlantica Galuca 
H 3-3.5 m. ,B 20-25 m. Piramit yapılı bir bitkidir. Cedrus Atlantica Galuca Yapısı biraz daha düzgün olmakla beraber türünün, gerek görünümü, gerekse iklim gereksinimleri olarak, aynı özelliklerini taşır.
İbrelilerin harika mavi-yeşil rengi onun tüm sedirler arasında en süslüsü yapar. Çok büyüktür. Parklar ve büyük bahçeler için uygundur.
 
Cedrus Libani Lübnan Sediri 
H 3-3.5 m. , B 25-35 m. Piramit Yapılı, Ana dalları yatay ve yaprakları koyu yeşildir. Cedrus atlantica'dan farkı olgunluk yaşlarda tacı önce şemsiye biçimini alır.
Sonra Tam düzleşir. Cedrus Libani Lübnan Sediri Çok görkemli bir bitki türüdür.

Cedrus Deodora
H 3.50-4 m. , B 20-30 m, Kenarlara Yaygın, Piramit Yapılıdır. Cedrus Deodora Dalları ve Tepesi yumuşak, hafifçe dökümlüdür. Biraz sarkık görüntülüdür. En hızlı büyüyen sedirler arasınd yer almaktadır.
Koyu yeşil dikenleri gençken daha açın tonlardadır. Cedrus Deodora Toprak ilgili herhangi bir gereksinimleri bulunmamaktadır. Sürekli soğuk havaya maruz kalmak, belirgin şekilde yaprak dökümüne neden olur. 
Kullanımı : Ortaboy bahçelerde yanlız, Parklarda yanlız yada öbekler halinde.
Cedrus Deodora Aurea 
Bir öncekinden farklı yeni vejetasyonda ve güneye bakan yüzünde ibrelerinin altuni sarı renkleri bulunur. Cedrus Deodora Auera Gelişmesi diğerlerine nazaran daha yavaş ve kısa boylu bir bitki türüdür.

Sipariş Ver

Fotoğraf Galerisi





 

Diğer Sedir Fidanı Çeşitleri

1+0 Sedir Fidanı Tüplü 2+1 Sedir Fidanı Tüplü 2+2 Sedir Fidanı Tüplü 2+3 Sedir Fidanı Tüplü