2+0 Karaçam Fidanı Tüplü

 

Karaçam (Pinus Nigra) ve Sarıçam (Pinus Sylvestris)

Karaçam Güney Avrupa, Balkanlar, Türkiye ve Batı Asya’da doğal olarak yetişir. 40 – 50 m boylanabilir. Değerli orman ağaçlarındandır. Uzun ömürlüdür, birkaç yüzyıl sağlıklı biçimde yaşayabilir. İbreleri çok uzundur. Türkiye’de İç Anadolu şartlarına en çok uyum gösteren ağaçlardandır. Su isteği çok yoktur. Açık alanlarda ve ormancılık çalışmalarında sıklıkla kullanılır. Yaşlandıkça alt dallarını doğal olarak dökerler.

Ülkemizde Sarıçam olarak bilinen Pinus Sylvestris Karaçam ile benzerlik gösterir. Karaçama göre daha yüksek rakımlarda yetişir. İbreleri Karaçama göre daha kısadır. Aşırı sıcaklık ve susuzluğa Karaçam kadar dayanıklı değildir.
 
nus nigra), Pinaceae (çamgiller) familyasından bir çam türü. 35-40 m boy yapar. Yaşlı bireylerde gövde derin çatlaklıdır, kalın ve esmer kabukları vardır. Bol reçineli tomurcuklar büyük, silindirik ve uçları sivri, tomurcuk pullarının kenarları kirpiklidir. Sürgün ucunda bulunan yapraklar tomurcuğa doğru yönelmiş olduğundan "çanak" görünümünde bir boşluk oluşturur. 4-8 cm uzunluğundaki iğne yapraklar koyu yeşil ve serttir Yumurtamsı konik görünümdeki kozalakları simetrik ve yok denecek kadar kısa saplıdır. Kozalak boyu 3 cm. civarındadır.

---
 

Sipariş Ver

Fotoğraf Galerisi

 

Diğer Karaçam Fidanı Çeşitleri

1+0 Sedir Karaçam Tüplü 2+1 Karaçam Fidanı Tüplü 2+2 Karaçam Fidanı Tüplü 2+3 Karaçam Fidanı Tüplü